IBATTERY LiFePo4 Bataryaları ve UPS Sistemlerinde Kullanım Avantajları Nelerdir?

14-05-2024 15:32
IBATTERY LiFePo4 Bataryaları ve UPS Sistemlerinde Kullanım Avantajları Nelerdir?

IBATTERY LiFePo4 Bataryaları ve UPS Sistemlerinde Kullanım Avantajları Nelerdir?

IBATTERY LiFePo4 piller UPS sistemleri için mevcut batarya sistemlerine göre uzun ömürlü ve hızlı şarj edilebilir olmasıyla öncelikli olarak büyük avantajlar sağlayan bataryalardır.

 IBATTERY LiFePo4 Bataryaların Avantajları;

  • Hızlı ve Akıllı şarj özelliği,
  • BMS (Batarya Yönetim Sistemi)
  • Güvenli Kullanım
  • Enerji verimliliği & Güç
  • Uzun çevrim ömrü
  • Bakım & Maaliyet Tasarrufu
  • Çevre dostu ( Karbon ayak izi)

Hızlı ve akıllı şarj özelliği & BMS (Batarya Yönetim Sistemi) : IBATTERY LiFePo4 bataryalar, geleneksel kurşun-asit bataryalara kıyasla daha hızlı şarj olur. Akıllı şarj, sıcaklık kontrolü ve hücreler arası voltajı dengeler. Şarj olduktan sonra BMS (Batarya Yönetim Sistemi) devresi akımı keser ve enerji giderlerinden tasarruf sağlanır. IBATTERY LiFePo4 bataryalar, tam olarak şarj edilmeleri gerekmez. Kısmen şarj edilerek de kullanılabilir.

Güvenli Kullanım: IBATTERY LiFePo4 bataryalar, Kurşun asit /AGM/Jel gibi diğer batarya türlerine kıyasla daha güvenlidir. Daha az toksik metal içerirler ve termal kaçmaya daha az eğilimlidirler, bu da yangın ve patlama riskini azaltır. Sıcaklık toleransı yüksektir ve içerisinde bulunan BMS (Batarya Yönetim Sistemi) sayesinde aşırı şarj , deşarj koruması mevcuttur.

Enerji verimliliği & Güç : IBATTERY LiFePo4 bataryalar, diğer batarya türleriyle kıyaslandığında 100% kapasite ile çalışır, yüksek enerji verimliliğine sahiptir ve daha hafiftir. IBATTERY LiFePo4 piller, diğer pil türlerine kıyasla daha fazla güç sağlar. . Böylece aynı hacimde hafif ve yüksek kapasiteli bir batarya tercih etmiş olursunuz. Örneğin 7Ah lik bir kurşun-asit batarya dan max. 3,5Ah güç çekebiliyorken 6Ah lik LiFePo4 bataryadan 12Ah güç çekebilirsiniz. 7Ah saatlik kurşun asit batarya üzerinden gidersek bir adet 6Ah lik LiFePo4 batarya, iki adet 7Ah saatlik kurşun asit bataryaya eş değerdir.

Bakım & Maaliyet Tasarrufu :IBATTERY LiFePo4 bataryalar diğer batarya türlerine kıyasla bakım gerektirmez. Aşırı yük toleransına ve kapasiteye sahip olan Lityum Demir Fosfat bataryalar bakım gerektirmediği için ekstra maliyetten tasarruf edilir.

Uzun Çevrim Ömrü: LiFePo4 bataryalar, diğer batarya türleriyle kıyaslandığında kapasite kaybı olmadan 3000 şarj ve deşarj döngüsüne dayanabilen 10 yıl ve daha uzun çevrim ömrü vardır. Bu nedenle, son derece dayanıklı ve uygun maliyetlidir.

 

Çevre Dostu: IBATTERY LiFePo4 bataryalar, enerji depolama çözümü olup içerdiği malzemelerin kimyası gereği, kobalt veya nikel gibi toksik ağır metaller içermediğinden çevre dostu olarak kabul edilir.

 

 

IBATTERY LiFePO4 Bataryaların Diğer Bataryalara Göre  Performans Karşılaştırılması

LiFePo4 piller UPS için diğer batarya türlerine göre çeşitli avantajlar sunar. LiFePo4 pillerin diğer pil türleriyle  performans karşılaştırması:

Kurşun asit AGM/Jel Bataryalar: IBATTERY LiFePo4 bataryalar, kurşun-asit pillere kıyasla daha uzun bir ömre sahiptir, genellikle on yıl veya daha uzun süre dayanır. LiFePo4 piller ayrıca kurşun asitli pillere kıyasla daha güvenli ve enerji açısından daha verimlidir.

 IBATTERY LiFePo4 bataryalar UPS ler  için diğer pil türlerine göre daha uzun ömürlü, daha güvenli, enerji verimliliği ve daha hızlı şarj gibi çeşitli avantajlar sunar. UPS sektöründe LiFePo4 piller, diğer pil türleriyle karşılaştırıldığında, daha uzun çevrim ömürleri ve diğer avantajları nedeniyle uzun vadede uygun maliyetli bir seçenektir.

                                                                                                                                                                     DİKKAT İNOVASYON İÇERİR!

LiFePo4 Bataryalarını Seçerken IBATTERY LiFePo4

Bataryaları ile Kaliteli ve Güvenli Bir Tercih  yapın!

UPS Sistemlerinin sorunsuz çalışması adına her yıl akü bakımları yapılmaktadır. Aküler arasında en ufak bir dengesizlik tespit edildiğinde UPS e ait tüm aküler değiştirilmektedir. Bu durum yüksek maaliyete neden olur

En yeni teknoloji ile üretilen, ürünümüzün kimyası Lityum Demir Fosfat içerikli (LiFePo4 – LFP ) bataryadır. LiFePo4 bataryayı size neden bir inovasyon ürünü olarak tanıtıyoruz kısaca avantajlarından bahsedersek;

LiFePo4 Bataryalarımızın kapasitesiyle ilgili; 12V 6Ah lik bataryamızın kapasitesinin %100 nü kullanabilirsiniz.  Mevcut UPS bataryalarına kıyasla bu iki katı kapasite anlamına gelir.

LiFePo4 Bataryalar 3000 ömür döngüsüne sahiptir. Bu da bu ürünü 10 Yıl boyunca sorunsuz kullanabileceğiniz anlamına gelir.Diğer UPS aküleri kurşun asit teknolojisine sahip olup 300 ömür döngüsüne sahiptir ve ömürleri- 1-1,5 yıldır.

IBATTERY marka ürünlerimiz 0 dan 100 e bir saatte şarj olmaktadır. Şarj sonrası BMS (Battery managment system) sayesinde şarj olmayı keser ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlar.

Akıllı hızlı şarj sistemi, Sıcaklık kontrolü ve hücreler arası voltajı dengeler.

IBATTERY ürünleri 5 YIL GARANTİLİDİR

Kimyası gereği çok güvenilir bir teknoloji ürünüdür. Lityum iyonun güvenlik risklerini kesinlikle taşımaz.

Özetle, IBATTERY LiFePo4 Batarya ürünlerimizin avantajları Daha güvenli, enerji verimliliği yüksek, kapasitesi yüksek, uzun ömürlü, bakım gerektirmemesi, düşük emisyon sayesinde çevreci ve 3/1 oranında ağırlık avantajına sahiptir.

·            Başlıca kullanım alanları: Güneş enerji sistemleri, denizcilik, karavan, kamp, her türlü taşıt,rüzgar enerjisi,UPS sistemleri,telekomünikasyon,asansör,bariyer sistemleri,kepenk sistemleri,tekerlekli sandalyeler, jeneratör,elektrikli bisiklet/scooter vb.                    özel batarya çözümleri yapılır.

 

https://www.igrouptech.com.tr/urun/ibattery-lifepo4-12v-6ah-ups-akusu

  

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.